Speta ANAF: Deductibilitate cheltuieli cu combustibilul pe perioada delegarii

Speta ANAF: Deductibilitate cheltuieli cu combustibilul pe perioada delegarii

Intrebare:

In calculul rezultatului fiscal sumele decontate angajaților pentru consumul de combustibil pe perioada delegării cu autoturismul personal reprezintă cheltuieli deductibile?

Raspuns:

Potrivit Codului muncii, salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.
În conformitate cu prevederile Codului fiscal, rezultatul fiscal se calculează ca diferenţă între veniturile şi cheltuielile înregistrate conform reglementărilor contabile aplicabile, din care se scad veniturile neimpozabile şi deducerile fiscale şi la care se adaugă cheltuielile nedeductibile. La stabilirea rezultatului fiscal se iau în calcul şi elemente similare veniturilor şi cheltuielilor, potrivit normelor metodologice.
Conform Codului fiscal și a Normelor metodologice date în aplicarea Codului fiscal, cheltuielile cu salariile şi cele asimilate salariilor sunt cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal, cu excepţia celor deductibile limitat și nedeductibile reglementate de Codul fiscal, indiferent de regimul fiscal aplicabil acestora la nivelul persoanei fizice.
Astfel, cheltuielile cu transportul angajaților în interes de serviciu pe perioada delegării, reprezintă cheltuieli deductibile la calculul rezultatului fiscal.

Baza legala:

Legea nr 53 / 2003 articolul 44 al. 2
Legea nr 227 / 2015 articolul 19 al. 1
Legea nr 227 / 2015 articolul 25 al. 2
Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct. 14

Sursa: anaf.ro

Leave a Reply

http://pbsi.fbs.unm.ac.id/wp-content/agen/ slot gacor