Speta: Vanzari online

Speta: Vanzari online

Avem o societate care vinde marfa prin intermediul unui retailer online. Societatea este platitoare de TVA. Vrem sa vedem cum sunt tratate fiscal aceste vanzari din punctul de vedere al TVA-ului, cu mentiunea ca, in general, cumparatorii sunt persoane fizice.

Vanzarea la distanta reprezinta o livrare de bunuri care sunt expediate sau transportate dintr-un stat membru in alt stat membru, de catre furnizor sau de alta persoana in numele acestuia catre un cumparator persoana impozabila sau persoana juridica neimpozabila, care beneficiaza de exceptia prevazuta la art. 268 alin. (4), sau catre orice alta persoana neimpozabila, in conditiile prevazute la art. 275 alin. (2) – (7) din Codul fiscal.
Potrivit art. 275 alin. (5) din Codul fiscal, locul livrarii pentru vanzarile la distanta efectuate din Romania catre alt stat membru se considera in acest alt stat membru, in cazul in care livrarea este efectuata catre o persoana care nu ii comunica furnizorului un cod de inregistrare in scopuri de TVA, atribuit de statul membru in care se incheie transportul sau expedierea, daca sunt indeplinite urmatoarele conditii:
a) valoarea totala a vanzarilor la distanta, efectuate de furnizor si care presupun transportul sau expedierea bunurilor din Romania catre un anumit stat membru, in anul calendaristic in care are loc o anumita vanzare la distanta, inclusiv valoarea respectivei vanzari la distanta, sau in anul calendaristic precedent, depaseste plafonul pentru vanzari la distanta, stabilit conform legislatiei privind taxa pe valoarea adaugata din statul membru respectiv, astfel de vanzari avand locul livrarii in statul respectiv; sau
b) furnizorul a optat in Romania pentru considerarea tuturor vanzarilor sale la distanta, care presupun transportul bunurilor din Romania intr-un anumit stat membru, ca avand loc in respectivul stat membru. Optiunea se exercita in conditiile stabilite prin normele metodologice si se aplica tuturor vanzarilor la distanta, efectuate catre respectivul stat membru, in anul calendaristic in care se exercita optiunea si in urmatorii 2 ani calendaristici.
Pentru livrarile la distanta in celelalte state membre, avem obligatia sa ne inregistram in scopuri de TVA in fiecare stat in care se afla beneficiarii, in momentul in care se depaseste plafonul de vanzari la distanta stabilit pentru acel stat, conform punctului 12 alin. (8)-(12) din Normele metodologice ale Codului fiscal.
TABEL PRIVIND PLAFOANELE STATELOR MEMBRE!!!
Sursa: infotva.ro
Data aparitiei: 06 decembrie 2017

Leave a Reply

http://pbsi.fbs.unm.ac.id/wp-content/agen/ slot gacor