Speta: TVA plata dupa inspectie

Speta: TVA plata dupa inspectie

Avem situatia in care in luna octombrie se incheie un raport de inspectie fiscala prin care se stabileste o suma la TVA de plata, iar in decontul aferent lunii societatea avea TVA de recuperat o suma mai mare. Vom vedea daca se trece in decontul aferent lunii octombrie la randul 36 suma stabilita prin decizie.

Data deciziei si a raportului sunt in luna octombrie, iar primul decont care urmeaza a fi depus este tot pe luna octombrie.

In decontul TVA, conform Ordinului 588/2016, la Randul 36 – se preia suma reprezentand diferenta de TVA de plata stabilita de organele de inspectie fiscala prin decizie comunicata persoanei impozabile, dar nestinsa pana la data depunerii decontului de TVA.

Sumele neachitate la bugetul de stat pana la data depunerii decontului din diferentele de TVA de plata stabilite de organele de inspectie fiscala prin decizii comunicate pana la data depunerii decontului se preiau in primul decont nedepus, potrivit art. 303 din Codul fiscal.

Nu se preiau sumele neachitate la bugetul de stat pana la data depunerii decontului, din diferentele de TVA de plata stabilite de organele de inspectie fiscala prin decizii a caror executare a fost suspendata de instantele de judecata, potrivit legii, in perioadele in care este suspendata executarea deciziei. Aceste sume se cuprind in decontul perioadei fiscale in care a incetat suspendarea executarii deciziei.

Sursa: contabilul.ro

Data aparitiei: 02 noiembrie 2016

 

Leave a Reply

http://pbsi.fbs.unm.ac.id/wp-content/agen/ slot gacor