Speta: Cheltuieli protocol

Speta: Cheltuieli protocol

Dorim sa vedem in ce masura cheltuielile de protocol sunt integral nedeductibile daca societatea a obtinut profit fiscal in 2015, dar are pierdere fiscala de acoperit din anii anteriori.

Exista dreptul la deducerea a cheltuielilor de protocol in anul curent in situatia in care societatea a inregistrat profit in limita prevazuta la art.25 alin.3 lit.a din codul fiscal, mai jos redat:

“(3) Urmatoarele cheltuieli au deductibilitate limitata:

a) cheltuielile de protocol in limita unei cote de 2% aplicata asupra profitului contabil la care se adauga cheltuielile cu impozitul pe profit si cheltuielile de protocol. In cadrul cheltuielilor de protocol se includ si cheltuielile inregistrate cu taxa pe valoarea adaugata colectata potrivit prevederilor titlului VII, pentru cadourile oferite de contribuabil, cu valoare mai mare de 100 lei;”

In concluzie, limita de 2% se aplica asupra profitului contabil la care se adauga cheltuielile de protocol si impozitul pe profit, asadar nu la tot profitul fiscal (influentat si de alte cheltuieli nedeductibile).

Important este sa retinem ca deducerea se acorda pentru fiecare an fiscal in parte, fara a lua inconsiderare rezultatul anilor anteriori.

Sursa: fiscalitatea.ro

Data aparitiei: 22 martie 2016

Leave a Reply

http://pbsi.fbs.unm.ac.id/wp-content/agen/ slot gacor