Speta ANAF: Stocare facturi electronice

Speta ANAF: Stocare facturi electronice

Intrebare:

Persoanele impozabile pot converti în formă electronică facturile emise/primite pe suport hârtie în vederea stocării?

Raspuns:

Conform prevederilor Codului fiscal și ale normelor metodologice de aplicare a titlului VII din Codul fiscal, persoanele impozabile pot stoca facturile emise/primite pe suport hârtie sau în format electronic, indiferent de forma originală în care au fost trimise ori puse la dispoziție, cu condiția să asigure autenticitatea originii, integritatea conținutului și lizibilitatea acestora, conform art. 319 alin. (25) din Codul fiscal, de la momentul emiterii/primirii până la sfârșitul perioadei de stocare.Indiferent de forma în care este emisă/primită factura , și factura stocată în forma pentru care a optat persoana impozabilă, se consideră exemplar original, conform normelor metodologice.
Persoanele impozabile care optează pentru stocarea electronică a facturilor au obligația să stocheze prin mijloace electronice și datele ce garantează autenticitatea originii, a integrității conținutului și a lizibilității facturilor.Fiecare persoană impozabilă stabilește modul de garantare a autenticităţii originii, a integrității conținutului și a lizibilității facturilor.
Prin urmare, persoanele impozabile pot converti în formă electronică facturile emise/primite pe suport hârtie în vederea stocării, cu condiția garantării autenticității originii, a integrității conținutului și a lizibilității facturilor.

Baza legala:
Legea nr 227 / 2015 articolul art. 319 alin.. (25)-(37)
Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct. 69 alin. (2) , pct. 99 alin. (2)

Sursa: anaf.ro

Data aparitiei: 09 august 2016

Leave a Reply

http://pbsi.fbs.unm.ac.id/wp-content/agen/ slot gacor