Speta ANAF: Plafon taxare inversa

Speta ANAF: Plafon taxare inversa

Intrebare: 

Cum se calculează plafonul de 22.500 lei pentru aplicarea taxării inverse în situaţia în care se emite o factură centralizatoare pentru livrarea de console de jocuri, tablete PC, laptopuri și imprimante ?

Raspuns ANAF:

Potrivit prevederilor din Codul fiscal, se aplică taxarea inversă pentru furnizările de console de jocuri, tablete PC şi laptopuri. Taxarea inversă pentru livrarea acestor bunuri se aplica numai dacă valoarea bunurilor livrate, exclusiv TVA, înscrise într-o factură, este mai mare sau egală cu 22.500 lei.
In situaţia în care se emite o factură centralizatoare pentru livrarea de bunuri pentru care se aplică taxarea inversă cât şi bunuri pentru care nu se aplică taxarea inversă, plafonul de 22.500 lei se calculează prin cumularea numai a valorilor bunurilor supuse taxării inverse, respectiv pentru console de jocuri, tablete PC și laptopuri, exclusiv TVA. Pentru imprimantele înscrise în factura centralizatoare se aplică regimul normal de taxare, iar valoarea acestora nu intră în calculul plafonului de 22.500 lei.

Baza legala:

Legea nr 227 / 2016 articolul 331 alin. (2) lit. i) – k), alin.(3) și alin. (7)
Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct.109 alin. (16) lit. a) și b)

Sursa: anaf.ro

Data aparitiei: 19 decembrie 2016

Leave a Reply