Majorare plafon diurna – 42,5 lei/zi

Majorare plafon diurna – 42,5 lei/zi

In Monitorul Oficial nr. 68 din 27 ianuarie 2015 a fost publicat OMFP nr. 60/2015 pentru actualizarea cuantumului indemnizaţiei zilnice de delegare şi detaşare, precum şi a sumei ce reprezintă compensarea cheltuielilor de cazare ale personalului aflat în delegare în situaţia în care acesta nu beneficiază de cazare în structuri de primire turistică, prevăzute în HG nr. 1.860/2006.

Astfel, in cazul personalului din instituţiile publice, indemnizatia de deplasare creste de la 13 lei/zi la 17 lei/zi.

ATENTIE! Începând cu 1 februarie 2013, indiferent de regimul angajatorului (plătitor de impozit pe profit, plătitor de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, PFA, II, ONG), indemnizaţia acordată angajaţilor pe perioada delegării şi detăşarii în altă localitate, în ţară sau în străinătate, în interesul serviciului, peste limita de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru salariaţii din instituţiile publice:

– se supune impozitului pe salarii;

– se include în baza lunară de calcul a contribuţiilor sociale obligatorii.

CONCLUZIE: Diurna care poate fi acordata in cazul acestor categorii de entitati pentru a nu fi asimilata veniturilor salariale creste de la 32,5 lei/zi la 42,5 lei/zi.

CHELTUIELI DE CAZARE

In situaţia în care personalul din institutii publice aflat în delegare nu se cazează în condiţiile prevăzute la art. 26 din HG nr. 1.860/2006, cheltuielile de cazare se compensează prin plata, pentru fiecare noapte, a sumei de 45 lei, in loc de 30 de lei, cat era pana in prezent.

Sursa: noutatifiscale.ro

Data aparitiei: 28 ianuarie 2015

Leave a Reply