Deductibilitate cheltuieli teambuilding

Deductibilitate cheltuieli teambuilding

Termenul de teambuilding are mai multe intelesuri: uneori se organizeaza cu scopul de a pregati profesional salariatii, alteori este privit ca o iesire in weekend cu colegii, in care firma plateste serviciile de cazare, masa si alte activitati de recreere, iar uneori este o combinatie a celor doua.

  • daca scopul teambuilding-ului este activitatea de perfectionare – atunci contravaloarea acestor servicii de training nu se considera avantaj in natura, ci cheltuiala deductibila. Compania trebuie sa intocmeasca o documentatie relevanta pentru a putea sustine in fata autoritatilor fiscale ca teambuildingul a avut ca si scop dezvoltarea profesionala: referate de aprobare, situatii de la prestatorii de servicii de training cu programul activitatilor, propuneri si aprobari de la managementul firmei, planuri de sprijinire a dezvoltarii profesionale initiate inter sau de la departamentele de HR.
  • daca scopul teambuilding-ului este cel de recreere, atunci tratamentul fiscal se schimba si suma cheltuita de companie pentru fiecare angajat devine avantaj in natura. Cheltuiala este deductibila.
  • daca scopul este mixt, atunci se va delimita partea de training de cea de recreere si se vor aplica separat tratamentele fiscale prezentate mai sus.

Sursa: contzilla.ro si anaf.ro

Data aparitiei: 28 septembrie 2018

Leave a Reply