2016 > Tichetele cadou nu vor mai fi impozitate

2016 > Tichetele cadou nu vor mai fi impozitate

Companiile scapa de plata unui impozit catre stat in ce priveste tichetele cadou. Aceasta categorie de beneficii salariale scapa de impozitare de la 1 ianuarie 2016.

Masura promoveaza astfel implicarea companiilor in acordarea de astfel de stimulente angajatilor cu ocazia sarbatorilor. Alaturi de tichetele cadou, nu vor mai fi impozitate nici cadourile destinate copiilor si salariatelor.

Potrivit reglementarilor din noul Cod fiscal, aplicabil din 2016, nu se mai impoziteaza cadourile si tichetele cadou oferite de angajatori salariaților, cât si cele oferite in beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase”.

In aceasta categorie exceptata de la impozitare se numara si cadourile si tichetele cadou oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie, singura conditie fiind ca valoarea acestora pentru fiecare persoana in parte, cu fiecare ocazie, sa nu fie mai mare de 150 lei.

Retinem ca beneficiile de mai sus, respectand conditiile amintite, nu vor intra nici in baza de calcul al contributiilor sociale.

Prevederile care se aplica in acest moment stabilesc ca tichetele cadou se considera avantaje in natura sau bani si sunt astfel impozitate cu 16%.

In ceea priveste companiile, in prezent, cadourile intra in categoria cheltuielilor sociale, fiind astfel deductibile la calculul impozitului pe profit, in limita a 2% din valoarea cheltuielilor cu salariile. Din 2016 se vor deduce in limita de 5% si tichetele cadou.

Sursa: contabilul.ro

Data aparitiei: 10 decembrie 2015

Leave a Reply