Tichete cadou: Scutire de impozit in 2016

Tichete cadou: Scutire de impozit in 2016

Pana in 2015, tichetele cadou erau supuse impozitului de 16% pe venit, in timp ce cardurile cadou erau neimpozabile. Noul Cod Fiscal, in vigoare de la 1 ianuarie 2016, prevede ca tichetele cadou oferite de Paste angajatilor sau copiilor minori ai acestora sunt 100% scutite de impozite si taxe atat pentru angajatori, cat si pentru salariati.

Scutirea totala de impozite se aplica tichetelor si cardurilor cadou oferite angajatilor sau copiilor acestora cu ocazia evenimentelor speciale din an (Paste, 1 iunie, Craciun, 8 martie).

Aceasta imbunatatire a cadrului fiscal a determinat o crestere a numarului de companii care intentioneaza sa acorde salariatilor bonusuri de Paste sub forma tichetelor sau cardurilor cadou.

Multe societati au inceput deja pregatirile pentru actiunile prin care isi vor recompensa salariatii de Paste. Eliminarea totala a impozitului in cazul tichetelor cadou a determinat multi manageri si patroni de firme sa ia in calcul acordarea de tichete sau carduri cadou, in locul cadourilor in numerar sau in natura, acestea fiind greu de gestionat din punct de vedere logistic. De asemenea, un cadou clasic poate sa nu fie pe placul angajatilor. In schimb, tichetele si cardurile cadou ofera libertatea de alegere a cadoului dorit dintr-o varietate de produse si servicii.

Tichetele si cardurile de cadouri pot fi acordate incepand din acest an atat in beneficiul angajatilor, cat si al copiilor minori ai acestora cu ocazia evenimentelor majore din an, fiind neimpozabile daca se incadreaza in plafonul de 150 de lei per beneficiar.

Acestea sunt deductibile pentru companiile angajatoare, fiind incadrate la cheltuieli sociale, al caror plafon de deductibilitate a fost majorat incepand cu acest an, de la 2% la 5% din fondul total de salarii.

Incepand cu luna ianuarie a anului curent, tichetele cadou sunt scutite si de la plata impozitului de 16% la nivelul angajatilor. Oferite in beneficiul partenerilor de afaceri, tichetele si cardurile cadou pot fi incadrate pe linia de cheltuieli de protocol si sunt deductibile in limita a 2% din profitul contabil si scutite de taxele sociale.

Sursa: portalpfa.ro

Data aparitiei: 06 aprilie 2016

Leave a Reply

http://pbsi.fbs.unm.ac.id/wp-content/agen/ slot gacor