Speta: Refacturare impozite si taxe

Speta: Refacturare impozite si taxe

Vrem sa vedem care sunt implicatiile TVA in cazul refacturarii impozitelor si taxelor locale, potrivit unui contract de chirie intre societate si proprietar.

Conform art. 286 alin. (3) lit.a) din Codul fiscal, baza de impozitare a TVA cuprinde urmatoarele:

„a) impozitele si taxele, daca prin lege nu se prevede altfel, cu exceptia taxei pe valoarea adaugata;”

La pct. 30 alin. (4) din Normele metodologice, se prevede ca:

„(4) Orice cheltuieli cu impozitele si taxele datorate de o persoana impozabila in legatura cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, daca nu sunt incluse in pretul bunurilor livrate ori al serviciilor prestate, ci sunt recuperate de la clienti prin refacturare, se cuprind in baza de impozitare a taxei pe valoarea adaugata, potrivit prevederilor art. 286 alin. (3) lit. a) din Codul fiscal. De exemplu:

– in cazul inchirierii unei cladiri, impozitul pe cladiri datorat conform art. 455 alin. (1) din Codul fiscal de proprietarul cladirii se cuprinde in baza de impozitare a TVA, daca operatiunea este taxabila prin optiune”

In concluzie, daca taxele locale sunt recuperate de la client prin refacturare acestea intra in baza de impozitare a TVA.

Numai in cazul in care contravaloarea taxelor locale ar fi intrat in pretul chiriei, iar chiria se factura regim de scutire de TVA conform prevederilor de la art.292 alin. (2) lit. e), nu se mai aplica TVA.

Sursa: infotva.ro

Data aparitiei: 02 mai 2018

 

Leave a Reply

http://pbsi.fbs.unm.ac.id/wp-content/agen/ slot gacor