Speta: Refacturare costuri catre Israel

Speta: Refacturare costuri catre Israel

Avem situatia unei societati cu TVA la incasare si inregistrata in ROI. Firma a incheiat un contract de prestari servicii mentenanta si reparatii aparatura medicala in tari membre UE. Contractul este incheiat cu o firma din Israel. Firma din Israel suporta si cazarea si transportul solicitand refacturarea acestor costuri de catre societatea romana. Vom vedea care este regimul TVA aferent facturii de servicii si celei de refacturare, precum si ce obligatii declarative revin firmei din Romania.

Locul prestarii de servicii se considera in Israel conform art. 278, alin. (2) din Codul fiscal. Conform Normelor metodologice de aplicare a art. 278:

“(7) Serviciile prevazute la art. 278 alin. (2) din Codul fiscal, prestate de prestatori stabiliti in Romania catre beneficiari persoane impozabile care sunt stabiliti in afara Uniunii Europene (…), urmeaza aceleasi reguli ca si serviciile intracomunitare in ceea ce priveste determinarea locului prestarii si celelalte obligatii impuse de prezentul titlu, dar nu implica obligatii referitoare la declararea in declaratia recapitulativa, conform prevederilor art. 325 din Codul fiscal, indiferent daca sunt taxabile sau daca beneficiaza de scutire de taxa, si nici obligatii referitoare la inregistrarea in scopuri de TVA specifice serviciilor intracomunitare prevazute la art. 316 si 317 din Codul fiscal.”

In concluzie se va intocmi  factura fara TVA si nu se va declara in 390. Ea va aparea numai in decontul de TVA la randul de livrari de bunuri si prestari de servicii scutite cu drept de deducere, altele decat cele de la rd. 1-3.
Serviciile refacturate sunt accesorii prestarii principale si se trateaza dpv al TVA si declararii la fel ca  factura principala.

Sursa: contabilul.ro

Data aparitiei: 07 iulie 2016

Leave a Reply

http://pbsi.fbs.unm.ac.id/wp-content/agen/ slot gacor