Speta ANAF: Vanzare laptopuri cu timbru verde

Speta ANAF: Vanzare laptopuri cu timbru verde

Intrebare:

Pentru timbrul verde facturat ca și poziție distinctă în aceeași factură în care sunt livrate laptopurile, a căror valoare exclusiv taxa depășește 22.500 lei, se aplică taxarea inversă?

Raspuns:

Potrivit prevederilor din Codul fiscal, coroborate cu prevederile din normele metodologice de aplicare a titlului VII din Codul fiscal, se aplică taxarea inversă pentru livrarea de console de jocuri, tablete PC și laptopuri, numai dacă valoarea bunurilor livrate, exclusiv TVA, înscrise într-o factură, este mai mare sau egală cu 22.500 lei.
Conform prevederilor din legislația specială privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice, producătorii şi distribuitorii acestor echipamente sunt obligați să informeze cumpărătorii, în momentul vânzării lor, cu privire la costurile colectării, tratării şi eliminării în condiţii de protecţie a mediului, prin evidenţierea separată a acestor costuri. Astfel, sumele facturate de furnizor cu titlu de timbru verde reprezintă costuri aferente bunurilor livrate (laptopuri) care se includ în baza de impozitare a TVA, în conformitate cu prevederile din Codul fiscal.
Prin urmare, pentru timbrul verde facturat ca și poziție distinctă în factura în care sunt livrate laptopurile, a căror valoare exclusiv taxa depășește 22.500 lei, se aplică taxarea inversă, dacă furnizorul și beneficiarul sunt înregistrați în scopuri de TVA.

Baza legala:

Legea nr 227 / 2015 articolul 286 alin. (3), art. 331 alin. (1), alin.(2) lit. k)
Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct.109 alin. (9)
Ordonanta de urgenta a guvernului nr 5 / 2015 articolul 34 alin. (1)

Sursa: anaf.ro

Data aparitiei: 14 mai 2018

Leave a Reply