Speta ANAF: Impozit pe profitul reinvestit in cazul programelor informatice

Speta ANAF: Impozit pe profitul reinvestit in cazul programelor informatice

Intrebare:

Scutirea de impozit pe profitul reinvestit se aplică la o societate, care in anul 2016 reinvesteste profitul in producerea sau achizitia de programe informatice ?

Raspuns:

Potrivit Codului fiscal, profitul investit în echipamente tehnologice, calculatoare electronice şi echipamente periferice, maşini şi aparate de casă, de control şi de facturare, precum şi în programe informatice, produse şi/sau achiziţionate, inclusiv în baza contractelor de leasing financiar, şi puse în funcţiune, folosite în scopul desfăşurării activităţii economice, este scutit de impozit.
Conform pct. 11 din Normele metodologice date in aplicarea Titlului II din Codul fiscal, pentru profitul investit în calculatoare electronice și echipamente periferice, mașini și aparate de casă, de control și de facturare, precum și în programe informatice, scutirea de impozit se aplică pentru cele produse și/sau achiziționate și puse în funcțiune în anul 2016.
Fata de cele de mai sus, pentru profitul reinvestit pentru producerea sau achizitionarea de programe informatice puse în funcțiune în anul 2016 o societate poate beneficia de scutirea de impozit pe profitul reinvestit.

Baza legala:
Legea nr 227 / 2015 articolul 22 alin. (1)
Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct. 11

Sursa: anaf.ro

Data aparitiei: 15 septembrie 2016

Leave a Reply

http://pbsi.fbs.unm.ac.id/wp-content/agen/ slot gacor