Speta: Amortizare pe operioada mai redusa

Speta: Amortizare pe operioada mai redusa

In cazul urmator, facem referire la o constructie metalica usoara, cu mentiunea ca, potrivit catalogului la grupa 1. 1. 2, amortizarea este intre 16 si 24 ani. Vom vedea astfel daca se poate amortiza constructia in 15 ani.

Totodata, stabilim si ce implicatii fiscale apar odata cu aceasta situatie.

Conform politicilor contabile si a starii efective a constructiei, in baza unei expertiza tehnice, din punct de vedere contabil puteti amortiza constructia pe o perioada mai mica decat cea stabilita in Catalogul mijloacelor fixe, insa din punct de vedere fiscal va trebui sa luati in calcul la determinarea impozitului pe profit cheltuiala cu amortizarea calculate pe perioada stabilita conform catalogului mijloacelor fixe stabilit prin HG 2139/2004.

Veti avea astfel diferente de amortizare:

In contabilitate o cheltuiala cu amortizare mai mare – pe durata de 15 ani – care va fi considerata nedeductibila fiscal la calulul impozitului pe profit

Fiscal, in registrul de evidenta fiscala – o cheltuiala cu amortizarea mai mica – calculata conform catalogului – care va fi considerate deductibila la calculul impozitului pe profit.

Sursa: fiscalitatea.ro

Data aparitiei: 06 martie 2015

Leave a Reply