ANAF: Actualizare procedura de înregistrare fiscală a contribuabililor nerezidenți ce desfășoară activitate în România prin sedii permanente

ANAF: Actualizare procedura de înregistrare fiscală a contribuabililor nerezidenți ce desfășoară activitate în România prin sedii permanente

Agenția Națională de Administrare Fiscală actualizează procedura de înregistrare fiscală a contribuabililor nerezidenți care desfășoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente precum și Formularul 013 „Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni/Declarație de radiere pentru contribuabilii nerezidenți care desfășoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente”.

Conform unui comunicat al ANAF remis, joi 27 octombrie 2016 , AGERPRES, prin noul proiect se propune adaptarea procedurii de înregistrare fiscală a contribuabililor nerezidenți care desfășoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente, a formularului 013, precum și a instrucțiunilor de completare a acestuia, la noile prevederi ale Codului de procedură fiscală și ale Codului fiscal.

Contribuabilii nerezidenți, care desfășoară activități pe teritoriul României prin unul sau mai multe sedii permanente, odată cu depunerea declarației de înregistrare fiscală, au obligația să indice sediu permanent desemnat, potrivit dispozițiilor din Codul fiscal. În cazul înregistrării fiscale, declarația de înregistrare fiscală se depune la organul fiscal în raza căruia se află sediul permanent ce urmează a fi desemnat.

„Urmare a intrării în vigoare a dispozițiilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, precum și a Legii nr. 207/2015, cu modificările și completările ulterioare, se impune actualizarea temeiului de drept și a referințelor legislative din conținutul „Declarației de înregistrare fiscala/Declarației de mențiuni pentru contribuabilii nerezidenți care desfășoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente” formularul 013, și instrucțiunilor de completare a acestuia, precum și din procedura de înregistrare fiscală a contribuabililor nerezidenți care desfășoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente”, se menționează în comunicat.

Sursa: agerpres.ro

Data aparitiei: 01 noiembrie 2016

Leave a Reply

http://pbsi.fbs.unm.ac.id/wp-content/agen/ slot gacor